Skip to content

AIRE klubi #11, Kuressaare

Head ettevõtjad!


Kutsume teid Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE klubiüritusele, kus oma innustavaid kasutusjuhtusid tutvustavad Sporrong Eesti ja Incap Estonia.

Septembris langes Eesti töötustoodangu maht nelja aasta tagusele tasemele, tehes läbi 7,5% languse. Kuidas säilitada sisendhindade tõusu juures konkurentsivõime, seljatada logistika ja toormeprobleemid, tõsta efektiivsus ning hoida kvaliteeti? Millised on Ukraina kriisi tagajärjed? Kas ja kuhu investeerida? Need on küsimused, millele vastuste leidmine aitab meid langusest välja. Üheks võimaluseks on digitaliseerituse taseme tõstmine ning seeläbi tehisintellekti ja robootikalahenduste rakendamine ettevõttes.

AIRE klubi Kuressaares keskendub seekord erinevatele huvitavatele ja innustavatele juhtumitele, mille käigus tööstusettevõtted on rakendanud tehisintellekti või robootikalahendusi. Kuuleme, mis ärgitas neid tööstuse digitaliseerimisotsuseid tegema, kuidas protsess läbi viidi, mis kasu ja mõju on sellest tekkinud, mis on olnud peamised õpikohad ja tagasilöögid?

Programm:
15:30 kogunemine, joogid ja suupisted
16:00 AIRE klubi avamine:
Andres Sutt (Riigikogu, AIRE nõukogu liige)
Kirke Maar (AIRE tegevjuht)
16:10 Sporrong Eesti: Tehisintellekti rakendamine happejääkide muutmiseks kasulikeks vahenditeks. Tarmo Rannak
16:25 Incap Estonia: väljakutsed ettevõtte konkurentsivõime tõstmiseks
Tiit Priske
16:40 Tehisintellekti ja robootikalahenduste näiteid Eesti tööstuettevõtetest ning AIRE teenuste praktiline näitlikustamine Incap Electronics põhjal. Roger Allas (Lean Digital OÜ)
17:00 kokkuvõtted ja viited põnevatele digitaliseerimisega seotud teenustele ja toetustele
17:10 jutuajamised, joogid, snäkid
Ürituse ametlik lõpp 18:00

AIRE klubi Kuressaares toimub Thule Kojas, Päikesetoas **II korrusel**

AIRE klubis osalemine on tasuta ning palume teil eelregistreerida.

AIRE klubi on ürituste seeria, mille eesmärk on luua vaba ja vahetu keskkond robootika ja tehisintellekti valdkonna huvilistele kogemuslugude jagamiseks ning omavaheliseks suhtlemiseks ja võrgustumiseks. Oodatud on kõik huvilised ning tööstusettevõtete, teadus- ja arendusasutuste, IT- ja elektroonikaettevõtete, erialaliitude, tugiorganisatsioonide ja rahastajate esindajad.

Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE keskust kaasrahastab Euroopa Liidu Digitaalse Euroopa Programm (European Digital Innovation Hubs ehk EDIH programm) ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (AI & Robotics Estonia – EDIH, projekti number 101083677).