Skip to content

IDEEVOOR EESTI TÖÖTLEVA TÖÖSTUSE KONKURENTSIVÕIME TÕSTMISEKS

AI & Robotics Estonia (AIRE) kutsub Eesti tootmisettevõtteid üles esitama taotlusi ideekonkursile, et suurendada Eesti töötleva tööstuse konkurentsivõimet. Meie tulevik on meie kätes!

AIRE demoprojektide teenus võimaldab tootmisettevõtetel enne investeerimist katsetada tehisintellekti- ja robootikatehnoloogiaid, julgustades edasisi investeeringuid digitehnoloogiatesse. Ideekonkursi alusel pakub AIRE meeskond ulatuslikku toetust valitud demoprojektidele, mis õigustatult kasutavad AI ja AI-d võimaldavaid tehnoloogiaid (sh robootikat). Demoprojekti käigus katsetatud ja valideeritud tehnoloogia, metoodika või prototüüp peab olema uudne ja sisaldama teatavat määramatus (nt rätsepalahendus). AIRE demoprojektide oodatavad tulemused on vähemalt osaliselt taaskasutatavad teistes ettevõtetes ja majandussektorites.

AIRE juht Kirke Maar märgib, et AIRE ei anna ettevõtetele rahalist toetust. Selle asemel toetab AIRE teadmussiiret AIRE partnerülikoolidest tootmisettevõtetesse.

Demoprojekti kogumaksumus on kuni 60 000 eurot. Ideekonkurss on avatud aastaringselt, igal aastal käivitatakse projekte 3-4 korda. Iga projekt kestab vaikimisi 6-9 kuud. Järgmised edukad taotlejad valitakse välja mais 2023.

Kui soovite rohkem teada saada, vaadake ideevooru kokkuvõtet ja juhendit

Täidetud taotlus (koos demoprojekti lahendusmeeskonna juhi CV ja muude lisadega) palun esitada meili teel – demonstration-projects@aire-edih.eu

Allpool leiate ka järgmised lisad: