Skip to content

Toimus AIRE klubi #8. Rääkisime Tehisintellekti kasutusjuhtumitest tööstuses

27.sept toimus Tallinna Ettevõtluspäeva raames AIRE klubi #8 kohtumine, Viru konverentsikeskuses.

Kuulasime mitmeid silmaringi avardavaid tehisintellekti kasutusjuhtumeid, mis aitavad tööstusettevõtetel tootmisprotsesse efektiivsemaks muuta.

Juhan Pukk (Flowit) esines teemal:” “Tootmise prognoosimine tehisintellekti abil Saksa tööstusettevõttes Nexperia”. Pukk tutvustas, kuidas tehisintellekt võimaldab analüüsida suuri andmehulki, mis aitab kliendisuhete haldamisel ja tootmise planeerimisel,  kliendikäitumise ennustamisel ja seal hälvete tuvastamisel.

Marko Saviauk (LeanEst) esines teemal: ““Kuidas AI abil raha teha; tehaste edulugudest läbi AI lahenduste”. Ta tõi näiteid, kuidas tehisintellekti saab kasutada puidutööstuses puitmaterjali defektide tuvastamisel ja materjali sorteerimisel ning lisaks, millise rahalise võidu see tööstusele annab.

Markus Lippus (MindTitan) esines teemal: “”Hepta Airborne kasutusjuht tehnilise järelvalve automatiseerimiseks masinõppega”. Markus tutvustas elektri ülekandeliinide probleemituvastus süsteemi, kus on AI abil võimalik  automatiseerida tehnilist järelevalvet.

Kristiina Niilits, EISA´st tutvustas äsja avanenud Digipöörde toetuse meedet. Toetusega saab tutvuda EAS-i kodulehel: https://eas.ee/grants/digipoorde-toetus/

Otto Mättas, AIRE-st rääkis algavast demoprojektide voorust.

Kes kohal ei olnud, siis teadmiseks, et alates alates 1. novembrist ootame Eesti tööstusettevõtteid AIRE demoprojektide avatud ideevooru. Ootame sind osalema, kui sinu tootmisettevõttel on mõni idee või kitsaskoht, mida saaks lahendada ai- või robot tehnoloogia abil. Sul on soov tööprotsesse efektiivistada, aga turul pakutavad valmislahendused ei sobitu.

Demoprojektide vooru dokumentatsioon on alates 1. novembrist kättesaadav AIRE kodulehel. Seni saad lehel tutvuda kevadiste demoprojektidega:https://aire-edih.eu/demoprojektid/

Kohtumiseni järgmises AIRE klubis, mis toimub 19.oktoobril Tartus, Smart Manufacturing Meetup’l.

AIRE ehk AI & Robotics Estonia on Euroopa Liidu ja MKM-i ühisrahastatud programm, mis toetab digitaalset innovatsiooni läbi uute tehisintellekti ja robootikalahenduste kasutuselevõtu toetamise tööstusettevõtetes.