Skip to content

Kutse koolitusele: Automatiseerimise lahendused RobotStudio ja B&R Industrial Automation tehnoloogia rakenduse näidetel (puidu- ja mööblitööstuse suunitlus, ing keeles)

AIRE koostöös ABB-ga viib läbi ühepäevase sissejuhatava koolituse ABB RobotStudio ja B&R Industrial Automation tehnoloogiate rakenduste näitlikustamiseks. Koolitusel keskendutakse puidu- ja mööblitööstuse näidetele ning koolituse viivad läbi ABB eksperdid, spetsialistid ning praktiliste kogemuslugudega esineb külalisesinejana Leedu ettevõte, mis teostab tööstusettevõtete automatiseerimise projekte.

Koolitus toimub inglise keeles.


Koolitusel osalemine arvestatakse vähese tähtsusega abina (VTA) 480€ ulatuses osaleja kohta. Ühest ettevõtte kohta on lubatud kuni 2 osalejat.

SIHTGRUPP
Osalema on oodatud väikese ja keskmise suurusega töötleva tööstuse (EMTAK C) ja tootmisettevõtted.

Koolitus on suunatud tööstusettevõtete töötajatele, kes soovivad tutvuda tootmise automatiseerimise võimaluste, kaasaegsete lahenduste ning tööstusrobootika- ja automaatikaga (tööstusjuhid, insenerid, töödejuhatajad, automaatikud, mehhatroonikud, tehnikud ja lukksepad, tööstusoperaatorid, toodete valmistajad, laotööline, elektrikud, IT-spetsialistid jne).


EESMÄRK
Koolituse eesmärk on tutvustada ABB RobotStudio ja B&R Industrial Automation tehnoloogiate põhjal praktilisi rakendusi ja kaasaegseid lahendusi tööstusautomaatikas. Esitleda praktilisi puidu- ja mööblitööstuse automatiseerimise kogemuslugusid ning tutvustada tehisintellekti rakenduse võimalusi.


TEEMAD
– RobotStudio tutvustus
– Robotite programmeerimise viisid
– Töö simuleerimine (digitaalsed kaksikud) ja selle kaasaegsed rakendused
– B&R Industrial Automation tehnoloogial põhinevad tööstusautomaatika lahendused
– Tehisintellekti roll ja rakenduste näited AI–eeldustehnoloogia (simulatsioonid, tööstusautomaatika) põhjal
– Otse tööstuselt tööstusele – Leedu robotiseerimisettevõtte Robotex kogemuslood puidu- ja mööblitööstuse automatiseerimise projektidest (portfellis IKEA, Baltic Block, SBA Group)


Koolituse edukal läbimisel saavad õppurid teadmised:

• Teamised RobotStudio programmeerimistarkvara kasutusvõimalustest
• Teadmised tööstusliku simulatsiooni olemusest ja rakendusest
• Teadmised virtuaalsetest robotsüsteemidest ABB robotite näidetel
• B&R Industrial Automation tehnoloogia olemusest ja praktilistest rakendustest
• Teadmised kaasaegsetest tööstuse automatiseerimise rakendusnäidetest



Koolitust viivad läbi ABB erialaeksperdid ja spetsialistid. Külalisesineja on kogenud tööstuse automatiseerimise projekte teostav Leedu ettevõte Robotex.


➠ Koolituse täismahus läbijad saavad Tallinna Tehnikaülikooli täiendkoolituse tunnistuse.


Koolitusele registreerumise tähtaeg on 28.märts 2023


LISAINFO

Täpsema info saamiseks võtke meiega ühendust telefonil 58150477 või koolitused@aire-edih.eu


AIRE teenuste väravaks on ettevõtte digiküpsuse hindamise (DMA) nõustamisteenus, mis aitab kaardistada Sinu ettevõtte tugevused, kitsaskohad ning nende mõju ettevõtte tegevusele. Esmakordselt AIRE koolitusele registreerumisega saab ettevõte IMECC OÜ’lt DMA nõustamisteenuse vähese tähtsusega abi arvestuses. Loe täpsemalt SIIT. Peale koolitusele registreerumist saab ettevõte ligipääsu digiküpsuse hindamise keskkonnale.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

KOOLITUSKAVA (täiendamisel)

10.11.2022
TalTech insenseriteaduskonna hoone ruum U05B-208

10:00 – 10:15 Sissejuhatus
10:15 – 11:45 RobotStudio – programmeerimise võimalused, simulatsioonid, AI ja kaasaegsete tehnoloogiate rakenduse võimalused
11:45 – 12:30 Lõuna
12:30 – 14:00 B&R Industrial Automation – komponendid, rakendused ja lahendused, AI sidusus ning kaasaegsete tehnoloogiate liidenduse võimalused
14:00 – 14:15 – Kohvipaus
14:15 – 16:00 – Robotex (Leedu) kogemuslood puidu- ja mööblitööstuse näidetel
16:00 – 16:15 – AIRE finantseerimise nõustamisteenuse tutvustus – võimalused lisarahastuse kaasamiseks ettevõtte digitaliseerimise ja automatiseerimise projektide teostamiseks


KOOLITAJAD

Linas Saikevičius (ABB tööstusautomaatika ekspert)

Vytautas Kazlauskas (Robotex, Leedu; äriarenduse juht, tööstusautomaatika ekspert)

Koolitajate nimkiri on täienemas.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


MÄRKUSED


• AIRE teenuste väravaks on ettevõtte digiküpsuse hindamise nõustamisteenus, mis viiakse läbi koolituse jooksul ja järel. Teenuse tutvustus SIIN.
• Koolituse toimumiseks on minimaalne osavõtjate arv 15.
• Ühest ettevõttest saab osaleda kuni 2 inimest.
• Koolitusel osalemine on tasuta sihtgrupi ettevõtetele, kellel on vaba vähese tähtsusega abi (VTA) jääki (piirmäär on 200 000 eurot ettevõtja kohta kolme majandusaasta jooksul).
• Koolitusel osalemisel antakse ettevõttele riigi poolt vähese tähtsusega abi 480€ ulatuses, osaleja kohta.
Koolitusele registreerumisega kinnitab ettevõtte luba kasutada VTA jääki osalemiseks, mis ei kuulu tagastamisele osaleja koolitusel mitteosalemisel (kuni 10 tööpäeva enne algust) või katkestamisel.
• Soovi korral on võimalik koolitusel osaleda ka arve alusel (sh suurettevõtete töötajad).


Tutvuge pidevalt täieneva AIRE koolituskavaga SIIN.


Tehisintellekti- ja robootikakeskust AIRE (EDIH) rahastab Digitaalse Euroopa Programmi Euroopa Digitaalse Innovatsiooni Keskuste alamprogramm ja Majandus- ja Kommunikatisooniministeerium (Projekti nr: 101083677).