Skip to content

TEHISINTELLEKTI- JA ROBOOTIKAKESKUS AIRE OOTAB VÄIKESE JA KESKMISE SUURUSEGA TÖÖSTUSETTEVÕTTEID ROBOOTIKAKOOLITUSELE

Tehisintellekti ja robootika keskus AIRE (AI & Robotics Estonia) hakkab pakkuma Eesti tööstusele tuge, kuidas rakendada tehisintellekti ja robootikat ettevõtte digitaseme tõstmiseks. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium toetab AIRE keskuse ettevalmistamist 2021. ligi poole miljoni euroga (499 450 eurot) ning tegevusi viivad ellu Eesti ülikoolid ja teaduspargi.  

Neljast moodulist (kokku 16 tundi) koosneval ja 26. oktoobril algaval AIRE robootikakoolitusel saavad väikse ja keskmise suurusega tööstusettevõtted infot robotite kasutamise eesmärkidest, võimalustest ja otstarbekusest erinevates rakendusvaldkondades (keevitamine, koostamine, tööpingi teenindus, pakkimine, teisaldamine, lihvimine, poleerimine jms). Tutvustatakse erinevaid mudeleid ja meetodeid, mis hindavad robotiseerimise asjakohasust ettevõttes.

AIRE robootikakoolituse 4 moodulit toimuvad ajavahemikus 26.10-15.11.2021. Koolituste sari koosneb sissejuhatavast moodulist (kahele rühmale koos veebis 26. oktoobril), kahest praktilisest 4-tunnisest moodulist (Tallinna ja Tartu rühm eraldi vastavalt 2. ja 3. novembril ning 9. ja 10. novembril füüsilise “klassiruumi” koolitusena) ja viimane 4-tunnine moodul jälle kaks rühma koos veebikoolitusena (15. novembril).

Koolituse teemad:
1. moodul Robotiseerimine ettevõttes – vajadused ja väljakutsed
2. moodul Robotiseerimise otstarbekuse analüüs
3. moodul Robotite ratsionaalse valiku ülesanne
4. moodul Robotiseeritud töökoha integratsioon tootmissüsteemi ja tulemuslik kasutamine

Koolitajaks on pikaajalise kogemusega valdkonna ekspert Jüri Riives IMECC OÜst.

Koolitus on osalejatele tasuta, aga vajalik on eelnev registreerimine. Palume registreeruda 20. oktoobriks 2021. Enne esimest koolitust 26. oktoobril palume osalejatel täita digiküpsuse hindamise ankeedi, mille lingi saadame pärast registreerumist e-postile. Samuti saadame koolitusele registreerunutele detailse koolituskava, koolituse online lingid ja füüsiliste koolituste toimumiskohad. Eeldame, et registreerunud osalevad kõigis koolituse moodulites.